Skepp och hoj!

Hej bloggen!
Nu gungar det på Atlanten kan jag tala om för er som befinner sig på fastlandet. Vi har seglat i 3 dagar nu och för er som aldrig åkt båt på Atlanten så kan jag berätta att havets färg här är helt magiskt. Runt oss finns det bara vatten, glittrande mörkblått klarblått vatten som rör sig i stora dyningar. Vågorna är 6 meter höga och nu har sjöbenen kommit på plats. Dagen vi lämnade Spanien bakom oss spydde några i min klass 16 gånger. Alla kände sig helt utmattade. Vi alla är fortfarande påverkade av sjön, men man vänjer sig! Vi har kommit in i vaktpassen och jag jag som är med i styrbord har vakten 8-12. 
 
Igår satte vi segel, sex stycken till och med. Idag när vi kom upp för att gå på vakten var det dimmigt. Men så ropar kapten plötsligt: På styrbord poopdäck ser man 3 valar! (på mer normal svenska säger man kolla på högersida uppe på det däcket där man styr) VALAR - det är ju HUR coolt som helst! Efter en timma kom det delfiner också. Jag blev helt exalterad och det var så grymt häftigt! Jag ska banne mig bli delfinskötare.
 
Imorgon klcokan 9 på morgonen beräknas vi komma fram till Marocko. Nu seglar vi utanför Afrikas kust i ca. 6 knop.
Puss på er alla. Skepp och hoj!



It's starts

Hej alla mina antusiastiska bloggläsare!

Nu befinner jag mig i hamnstaden Cádiz i södra Spanien. Vi kom hit igår, helskinnade och väldigt glada. Efter förvånadsvisgod flygplatsmat landade vi vid 15 tiden. Stårlande solsken och perfekt värme mötte oss! Väl på båten fick vi instalera oss i våra hytter, bädda, lära oss arr sjöstuva, packa upp osv. Efter det var det dags för en efterlängtad måltid, ris kött och sås. Efter middagen myset vi på däck, kollade på fiskarna, skrev dagbok, dansade och spelade gitarr. Klockan 11 var det läggdags och det var VÄLDIGT skönt att sova.

Idag blev vi purrade klockan 07.00. Frukosten son bestod av gröt och mackor serverades kvart över 7. Sen var det upphissning av flagga
och uppställning. Klockan 9 var vi startklara för att inta Cádiz stad. Med bikini i ryggsäcken och sandeler på fötterna var vi redo att sola och shoppa, men ack... DET SPÖREGNADE. Men efter 20 minuters bussresa klarnade det upp och vi blev åter på humör.

Jag var i en 9personers grupp och vi gick runt på gatorna i den väldigt mysiga staden. Till lunch delade vi upp oss och jag, Max och Emelyåt den GODASTE paellan!! :D

Sen gick vi till stranden och badade i de ENORMA vågorna och konstaderade att detta är andra dagen av 2 månader och att Öckerö måste vara den bästa skolan i hela universum.

Tillbaka vid båten åt vi quinoa och köttgryta. Nu sitter vi på ett Internetcafé och schteker och  dricker lemonada. Jag säger bara att om det fortsättersåhär bra så kommer allt segla i hamn. HÖHÖ!

Puss på er och njut av bilderna.

PS ! VI HAR FÅTT VÅRA MAILADRESSER!!!!!    Maila mig på (inga bilder- det går via satelit och kostar ca. 100 tusen) MEN GÄRNA MASSA GULLIGA MAIL TILL:

[email protected]

[email protected]

 Jag & emely
 
UNDERBART!!

FLER BILDER PÅ FEJJAN!!!!

Skepp och hoj, imorgon har vi säkerhetsövningar hela långa dagen och på måndag seglar vi till Marocko. Sköt om er där hemma jag tänker mycket på er!

JAG UPPREPAR: [email protected]


KLARA PÅ NYA ÄVENTYR - snart på Disney DVD

http://www.ockerogymnasieskola.se/tsgunilla/rapporterochlogg/elevernasdagbok.4.29f75a3b115e50fd81f80002275.html

DET ÄR VÅR SKOLBLOGG SOM KOMMER UPPDATERAS VARJE DAG!!!!!!!! CHECK IT OUT!!!!

Det slog mig just, som en blixt från himelen slog det mig att SHIT BANANAS!! Jag åker om 10 timmar!!! 10 timmar!!! DET ÄR INGENTING. Shit. Jag har precis packa ner allt och namnat, precis som på dagis. 20 kg + 5 kg handbagae + datorväska.
(+ en påse med leksaker till barnen som vi ska träffa på ett barnhem i Marocko).

Vi kommer att segla 75% - 95% av tiden vi är ute till havs. När vi seglar över Atlanten kommer vi inte se land på 16 dagar. Sjukt? JA!

Resmålsdestinationerna är:

Cádiz, Spanien                      
Safi, Marocko                         
Mindelo, Kap Verde                 
St Georges, Grenada                       
Santo Domingo, Dominikanska Republiken

Vi kommer vara i varje hamn ca. 6 dagar. Där kommer vi göra stadsbesök, utflykter, skolbesök och gå på middagsbjudningar och sånt där... I svenska och samhällskunskap har vi fått en fokusuppgift där vi kommer skriva ett arbete om en fokusfråga. Min fråga är "Kvinnans roll i samhället". Jag ska alltså intervjua och iaktta kvinnor i de olika länderna och jämföra dem med varandra och med Sverige. I fysiken är vår reseuppgift bland annat att navigera efter stjärnorna.

Ombord jobbar vi i 4 timmars pass. Vi är uppdelade i 3 vakter, Barbord, Midskepps och den (bästa) vakten: Styrbord (som jag är med i). På vaktpassen gör vi allt från att laga mat, skrubba däck, hålla utkik, styra skutan, sätta segel. Ja, allt man nu gör på en tremastad bark. Det kan ju vara bra att veta att jag inte har internet eller telefon, jag kommer inte befinna mig i updatezoner så ofta om man säger så. Men jag kommer har en mailadress som går till båten via en satelit. Jag har inte mailadressen ännu men snart så!!

Vi kommer fira jul i karribien, det ska bli GRYYYMMMTTTT!!!!!!

Erik min käre bror och nu även bloggassistent(/slav?) kommer uppdatera denna bloggen då och då.
Men kolla skolbloggen för där läggs även bilder upp med jämna mellanrum :

Jag upprepar:

http://www.ockerogymnasieskola.se/tsgunilla/rapporterochlogg/elevernasdagbok.4.29f75a3b115e50fd81f80002275.html

Nu ska jag ut på de sju haven! Nästa gång ni ser mig är jag mer världsvan än många andra.

Vänner, släkt och familj - om inte ni fanns vore jag inte här, jag kommer sakna er massor, men det vet ni nog redan.




Land i sikte, skepp och hoj. Ha det bra här i Sverige önskar lilla jag: Klara


NU KÖR VI, FULL FART!!!!!!!!!!!!!!!!!!

liv

Idag har jag inte åstakommit mycket, jag har funderat ut hela min packning i huvudet, så den är klar kan man säga. Sen jag har ätit brunch i min ensamhet, tyck inte synd om mig det var skönt, sen har jag sett på SATC, gjort en fotobok om min sommar 2009. Det slog mig NU att jag glömde göra baksidan. Så går det när man har tidspress. Idag har jag ett uppdrag, ett shopping uppdrag, så jag kommer bidra till den ekonomiska uppsvinget i världen. Konsumera mera!!! Det jag ska köpa är godis, en tvålkopp och en tvättpåse. Moget? Nej, mer... konstig kominitation. I vilket fall minskar min TO DO THIS WEEK lista med rasande fart. Jag har växlat, köpt Apoteket varor, sandaler med mera. Känns bra.

Gårdagen spenderades först in Vasa på ett café med Emelie. edan med Jennifer. Något som kändes mindre bra var när jag och Jennifer insåg hur mycket som kommer hända när jag är iväg. Hur mycket jag kommer missa och hur mycket hon kommer missa, men våra telefonräkningar kommer i alle fall vara mer plånboksvänliga. Vår sista tid spenderade vi och Louise i Långedrag, vi checkade in lite fotbolls hunkar och sedan åkte jag och Jennifer in till Avenyn och kollade på teater, PUBLIKEN. Den var skruvad, väldigt konstig men på något konstigt sätt berörde den en. Den satte spår... Så lite bra var den nog, trots att man inte förstod så mycket. Se den eller dö, ne jag skoja men den var helt skruvad och väldigt mycket TEATER... Vi avslutade det hela med varsin meny på SubWay. Mumma.

Nu måste jag sätta mina tankar kring min packning i liv. För imorgon ska jag stå på Landevetter med en väska på 20 kg. Inte ett bagade i tanken.

Adios amigos!!

Oh happy day

Nu har jag haft intensiv kvalitetstid med goa vänner och släkt HELA helgen! Oerhört mysigt, må jag säga. Det är väldigt roligt att se och höra kompisars reaktioner när jag berättar vart vi ska segla. Somliga tappar hakan, vissa tycker det är helt stört - att jag är helt störd som inte vill fira jul i sverige - vissa vill knö ner sig i min resväska, vissa har 8675 frågor med mera. Det är roligt att så många önskar mig en trevlig resa osv. Jag kommer sakna er! Jag kommer även sakna att vakna klockan 6 på julaftons morgon och kolla under sängen för att titta om tomten har varit där och lämnat julklappar i strumpan. Och när jag tar mitt förmiddagsdopp i Karribien kommer jag tänka på min familj (särskillt  dig Erik för jag antar att du badar i Aspen då)! 

MEN JAG ÄR SÄKER PÅ ATT DET ÄR VÄRT ALLT!


Nu kom jag precis hem från en delikat middag på en kinesisk resturang. Det är cirkus femtio timmar tills jag lämnar landet, och pirrar i min mage. Bror min kommer förmodligen uppdatera bloggen då och då, jag kommer länka skolans blogg också så ni blir inte av med mig. Nu börjar Gossip girl om tjugo ynka minuter och jag ska njuta varenda sekund. Tänka sig att en TV serie kan tillfredställa en så mycket. Och tänk att man kan bunta ihop så snygga skådespelare i en och samma serie. Det brukar ju finnas ett guldkorn i filmer och serier, men i Gossip girl kan jag inte komma på ett enda svart får.

Puss på er!


Here I am baby. Klara goes Columbus.
Made by http://lindholmarn.blogspot.com/



Tiden går fort när man har roligt!

Nu två månader senare är lägenheten tömd och klinisk ren, vi har dock lämnat kvar vår "Veckans Babe" plansch. Det var lite sorgligt att lämna lägenheten! Och det kändes som om tiden bara RUSAT iväg! Nu är alla skolarbeten jag ska använda på båten inne i ett USB minne. Jag är väldigt skeptisk till just USB-minnen och tycker inte om dem. Anyway, nu sitter jag här i mitt sweet home alebama och äter en långsam frukost. Jag är ledig en sketen fredag, kan det bli bättre? JA DET KAN DET! För sen ska jag få avnjuta en ansiktsbehandling klockan 13:00 och till kvällen kommer lite folk från 9an på movietime. Jag tror jag inte insett sjäv att jag saknar allt här hemma på pass mycket som jag gör, förens nu när jag vl är hemma och kan lanada lite igen.






Fried girls

yoyoyo waaaazzzzzup???!!!


Nu sitter jag och Emely och Erik hemma hos Loe och Victor. Vi schteker som man säger. Jag är, vad ska man säga?, HELT SLUT, eller TOTALT UTMATTAD eller ÄCKLIGT SÖNDERTRÄNAD. Vi har haft brandövningar idag. Vi har haft klaustrofobitest, kommunikationsövningar, poängpromenad med syrgastuber på (när folk frågade vad vi höll på med sa vi att det gick svininfluensan här på ön), sen har vi testat kolsyresläckare, sökövning, vattensläckare och kväva en eld med en brandfilt. Vi fick bilda "lag" om tre och jag var med Ellen och Ellen - vilket gjorde kommunikationen ganska svår. På ett ögonblick förvandlades vi till riktiga riktiga brandmän(kvinnor?) och tilltalade varandra endast med efternamnen.

Svettiga, tårögda, utmattade, i extas och med addrelaninet i topp kom vi sedan ut ur ett rökfyllt rum sökande efter två dockor alá 70kg, med slangen mellan benen och vattnet som sprutade och en skrikande brandman som vill att man ska ge ännu mer än man kan. Hjärnan är helt väck och man är arg, frustrerad men glad för att man rent praktiskt hittat och är på väg att rädda två liv. Man ser ingenting, det är bara mörkt och det är rök överallt, man är så slapp i kroppen och skulle inte ens kunna klara av att lägga ett Nalle Phu puzzel på 7 bitar. Masken man har runt huvudet spänner åt och plötsligt börjar min syrgastub tjuta. Syret höll på att ta slut. Men vi klarade det!
- Vi rökdykte som ni kanske redan förstått.

Brandmän är hjältar på vår jord, det de gör varje dag är betydande för människans liv. Bli brandman!!!!!!!!!!!

Nu ska vi göra hemmagjord saft. Puss på er ♥


















"i got a lobster feeling"

Klara Höglund

Kvällsshott

Chacha!

Har precis tvättat lite kläder i 95grader... smart!
Jenny har ätit världens sötaste Puh-pasta ala Lidingö (not Italien).
På TV är det massa bönder som söker fruar.
(Jag tror jag ska gifta mig med en bonde, jag bor ju med två bönder (Jen&Marta) nu och bönder är vädigt trevliga och roliga människor, fast ingen av de som var med på TV:n föll mig i smaken men det lär ju finnas fler, mitt enda villkor är att vi ska ha vår bondgård nära stan, om det nu går.. hmm).

Vi ska shottparty här nu, vi ska shotta vaccin mot kolera. 
Vi seglar iväg med T/S Gunilla om 14 dagar. PEPP
Jag och Mikaela ska antagligen till Spanien i sommar! 

Som ni förstår, life is great!


Puh-pasta!

Basic Safety!

Nu har vi startat vår säkerhetskurs! Tjoho det är väldigt kul och vi har inte ens börjat med det roliga ännu. Det lär konstigt men strunt samma... De två första dagarna hade vi brandteoro, då fick vi lära oss allt om hur man släcker en brand på bästa sätt, testa att andas i med syrgas, rökdykarutrustning, "rulla slang" och lära oss massa  viktiga led ord som:
1.RÄDDA
2.LARMA
3.SLÄCK

Det är den ordningen man ska hantera en brand, nu fick ni veta det också! Bra va? Jag känner mig defenitivt mer förberedd ifall det skulle börja brinna och nu i veckan ska vi testa att släcka riktiga bränder, göra klaustrofobitest, rökdyka, rädda människor (dockor) ur en brand osv. VI SKA AGERA BRANDMÄN HELT ENKELT!

Idag hade vi sjukvårdsteori! Så nu kan vi även ta hand om skadade människor, vi vet i vilken ordning man ska hantera ett olycksfall och vad man ska tänka på. Mun mot munmetoden, hjärt och lungräddning mm. har vi utfört. Egentligen tycker jag att det vore en självklarhet att alla elever i skolan lärde sig viktiga punkter inom sjuk och brandvård!

Nu... lite bilder att ta del av. Enjoy






Alex jag Märta, med hjälmarna och radio :D

Elina Märta Jag i rökdykmasker

Ebba som har "brutit benet" och Ola och Johanna som lägger om benet.

Alexandra och Amanda som hade överlevnad idag. Detta är deras vanliga kläder, de gillar orange.


Nu ska Jenny laga Nalle Puh pasta hihi.
ADIOS!

Arkitektens förslag till vår framsida:

piu

är det ett skämt eller?



Man undrar ju om man ska skratta eller gråta... :)
Anyway så är det kanelbullens dag idag, inte kardemummabullens, eller vanilj...

PUSS PÅ ER

Fet fjärre


Detta var min och Viktors födelsedagspresent till Jennifer.
Nu lär du inte tappa bort den gumman!

(Det är Viktor på bilden, ne jag bara skoja, den är frånhttp://www.smidigt.se/u/big-butt-remote.jpg)

I will survive



På mitt schema de närmaste två veckorna står det ÖVERLEVNAD,
sedan en avslutande torsdag med MASSA lektioner med
genomgångar av reseuppgifter osv. 


LYCKA

LOVELY

Istället för att vi skulle få ha
med oss 20kg hem från andra sidan
Atlanten så får vi nu ha med oss 46kg!

Jag tror det stavas
S H O P P I N G.
Eller U N D E R B A R T.
Eller M E R  J U L K L A P P A R  T I L L  F O L K E T !

Hur galet bra skola går jag inte på?
Insane


Puss på er alla.


Drogtest

Appropå det tidigare inlägget om att SATC var en drog och att vi missbrukar avsnitten så debuterade jag med att göra drogtest idag. Det var en del av läkarundersökningen för sjömän som vi genomförde idag. När vi satt i väntrummet så kom syster och och ropade först ut Louise... :

Sjuksyset: - Louise, varsågod. Vi ska börja göra ett drogtest på dig.
Jag: Attans Louise vi skulle inte rökt på imorses. (HÖHÖ)
(Både jag och Louise skrattar medans systern inte riiiiktigt förstog ironin i det hela...)

Det var svårare än jag trodde att kissa på beställning, men hoppas inte SATC-beroendet visar några positiva värden.

GODNATT VÄNNER!


Drog?


SATC, morgon middag kväll.

Senaste repliken var: - It's not about the fucking fart!
HAHA DOM ÄR SÅ STÖRTSKÖNA!


RSS 2.0