i'm alive!

Tjaaaa bloggen!

 

Jag vet att jag inte uppdaterat såååå aktivt den senaste månaden... men jag har gjort mycket annats sköj! Vi tar det från början, först åkte jag till New York. Det var.. GRYMT! Vi bodde på 5th Avenue 27th street och när man kom upp på morgonen i solen så såg man Empire State building på om man tittade ett stenkast gator upp och ”Strykjärnet” om man kollade 4 gator neråt. Första frukosten blev på Café 28, som jag verkligen kan rekommendera!, det blev american pancakes med syrup och en god juice. Ingen höjdare men det är något jag hade på min ”To do in NY-list” så då kunde jag checka det. På resten av veckans frukostar blev det färsk frukt med yogurt och någon slags müsliblandning eller en bagel med cream chees, även det på Café 28.

 

På de 10 dagarna vi var i New York så hann vi med väldigt mycket. Vi chillade i Centeral Park, gick runt bland stinkande fisklukt blandat med svett i Chinatown, fick pastafrossa i Little Italy, softilera i Brooklyn, surfa på en I-Pad i Apple-Store, matta ekorrar med nötter i diverse parker, frihetsgudinnan, memorial av Twin Towers, feta amerikaner, goda resturanger, underbar utsikt från Empire State Building, bad på C. Island, glass, DD, otrevliga seritörer, shoppa, shoppa mer... sa jag att jag shoppade? Det gjorde jag i allefall. Detta var lite av mycket. Men jag säger bara en sak: Åk till the big apple. Det är en så överväldigande stad med hööööga hus (ja, jag fick lite nackspärr första dagen), artiga och vältaliga människor och härlig atmosfär. Man får mycket av allt helt enkelt, och som man säger.. mycket vill ha mer.. Jag kommer komma tillbaka till New York – staden som aldrig sover – och göra staden osäker, IGEN!

 

Sedan kom jag hem den 15 augusti, ja jag hade jet-lag. Men jag var tvungen att säga hejdå till Lollo innan hon åkte tillbaka till Maiami där hon ska bo sitt tredje och sista år. Därför var jag uppe i 37 timmar, utan överdrift, och ja... Dagen därpå klockan halv 9 hade jag upprop i skolan. Trött som en utsliten myra och överskotts energi från tårna upp i hjärnan och tillbaka igen. Men det var värt det! Vi skolade också in de nya ettorna, Adrian och David – Welcome to THE ISLAND! Det annordnades insparksfest i regnet och ja, det var väldig lerigt. Men det var värt det för vi nollade de stackars ettorna, fast vi var rätt snälla med tanke på hur elaka vi kunde varit. Det var en händelserik och hektisk vecka, både Milla och Linnéa fick körkort också. Till slut blev det iallefall fredagen den 20/8 också. Det blev påmönstring. Det blev avsked. Det blev tårar. Det blev skratt. Vi lossade från kaj och ja; nu seglar vi igen!

 

30/8 är datumet för dagen. Vi är i Lübeck, Tyskland och den är den 10:onde dagen. Mailen har krashat ombord... men det är som det är. Så det är nog enklast att maila mig till facebook, smsa eller maila min hotmail. Eller kommentera här!

 

Idag har vi varit på ett koncentrationsläger, så stämningen är inte lika livad som den brukar vara. Kocken är awesome och göder oss som vanligt var tredje timme typ. Marsipanen i Lübeck är väldigt god, även Crepsen. Hehe.. mat-tema? Vi har i vilket fall kommit in i rutinerna och ”flowet” väldigt snabbt och imorgon är vår 6 och sista dag i Tyskland. Då ska vi åka vidare till England via Kiel-kanalen och nordsjön. Det tar 5 dagar. Vi hoppas på inte så många spyor och mkt segling. ..

 

Se upp för stavfelen.. menmen... Nu sitter jag på ett internetcafé och gottar mig. Tack Gud för bra regnkläder förresten!! Kul att just du orkade läsa hela detta inlägget. Jag tänker på er där hemma. Nästa update blir i England. Ha det super-duper-mega-fantastiskt-bra sålänge. För det kommer jag ha.

 Puss på er!!!




Jag och Albin!

avskedskommitén

Jag och Johanna!



NEW YORK HERE I COME


ut på nya äventyr med dessa:


det är jobbigt att veta att skolan börjar snart:


fast nee... det är helt OK!!!

supermysig fikakväll

Idag har jag fått färdigt min packning till både seglingen och New York resan! Det känns skönt ;) Båda resorna närmar sig med stormsteg och jag ser verkligen fram emot det!

Ikväll har jag myst i stan med Ylva, Jennifer, Milla och Louise. Vi var på Sense och fikade, babblade och fnissade.
Ylva kom hem från Emmabodafestivalen med tåget 21:52 så vi överraskade henne och tvingade med en trött men välmående tös och lät henne surpla på sitt kaffe och berätta om bajsmannen i bajamajorna och annat.

Nu ska jag sova!
Good night my friend.

RSS 2.0