mys-måndag

Nu är jag vaccinerad mot både hepatit A och B, och två shottar av drickvaccin fick jag med mig hem också. 
Med te och vofflor i magen sitter vi ett gäng brudar i lägenheten och ser på film. Väldigt mysigt!
Godnatt



studentlivet hägrar!

Ännu en helg har sprungit iväg. Denna helgen tillbringade jag helt mobillös, och det är komplicerat, men ganska skönt. Lägenheten har har inte varit tom, den har nämligen varit fullt av Märtas Lidingöboys och Mariestadbrudar och vi har fått bekräftat att bäddsoffan är utmärkt att sova i!
Aja, nu sitter jag med Märta i en nystädad lägenhet, äter räkor, kräftor, västerbottenost, baugetter, chips, taco-chips, jordbubbskräm, mjölk, fanta cola, glass och chokladsås. OCH NI SOM TRODDE VI KÄKADE NUDLAR!
Undertiden vi fyller våra magsäckar ser vi på Sex and the city. Kan det bli bättre en söndagskväll?

Jag badade när jag kom fram med bussen hit idag, inte så att jag plaskade runt men jag hoppade i, simmade lite och steg upp igen, med hyn knottrig som tupp,  men pigg blev jag och huvudvärken släppte.

Nu ska jag äta upp glassen och mysa vidare. Imorgon hoppas jag att Gud har hjälpt min mobil att hitta tillbaka till mig!

TjabbaTjenaHejDå!






Fredagsmys

Igår städade vi, och tvättade kläder (det sker inte av sig själv längre...konstigt). Det blev kliniskt rent och Märta började till och med putsa fönster, men jag påstod att det kommer en fönsterputsare och gör det på utsidan av fönstrerna men då bara hånskrattade hon och Jenny åt mig och skrev STADSBO i min panna. Sedan drog vi till Sara och Louise som för övrigt har en gigantisk lägenhet med pampampam.... DISKMASKIN -- riktig lyx för oss studenter, så vi slösade på både teskedar och tallrikar. I denna kolossala lägenhet bjöds det på hemmabakad toskakaka, te och vi hade med oss glass och nougatsås. Mycket gott, sen drog vi på partaj för Emilia på en strand någonstans ♥

Min morfar fyller år idag, grattis till dig! Och hurt-mormor springer tjejmilen för 20:de året på söndag, hejaheja!

Komplicerad dag idag! Jag har lyckats med något jag aldrig gjort förut, jag har tappat bort något viktigt - min mobil - den är spårlöst försvunnen. Plötsligt slogs jag av tanken: "tjohej, var är min mobil?"  Svaret var tragiskt men enkelt, den är antingen borta eller stulen. Den är avstängd när jag ringer så antingen ligger den i ett dike eller i någon annans ficka...Jag hoppas den kommer fram.
Hemvägen idag var lång pga köerna, men vi hade en glad busschufför som stod för underhållningen. När jag landade på Göteborgs central kände jag hur cilivicationen runt omkring mig intog min kropp och jag insåg att allting lever vidare som vanligt, folk stressar på, spårvagnana tuffar vidare och staden is alive. Det är bara jag jag har valt att lätta från fastlandet.

Nu är jag hemma och har ätit en god middag, snart ska jag sova men först ska jag umgås med Ben & Jerry(s).


Äppelpaj, hyttindelning och havsbad

Dagens stora händelse: vi blev inlottade i hytter och i vaktschemat till båten, jag kom i babord hytt 10! Ska ligga i en koj där nere långskepps, alltså längs med skeppet. Det är nog bäst för om man mår lilla och ska sova så vaggas man till sömns av havets vågor istället för att åka upp och ner i kojen. Jag är riktigt nöjd. Vi har även läst regler och säkerhetsföreskrifter som gäller ombord bland annat "Under lektion, uppställning och måltider får inget kel förekomma, alla står för sig själva". Först trodde vi att det var någon av alla seglartermer, men icke.De syftar på myspys kel... haha, Lappen (våran lärare som påstår att det enda vi tonåringar har i huvudet är sex, sex och mer sex) tror inte att vi kommer klara just den punkten. ..

Idag bakade jag en äppelpaj med vaniljsås, mina gulliga sambos Märta och Jenny, jag och en annan go tjej i klassen som heter Alvina tog cyklarna till en badplats och avnjöt hela pajen. Det blev bad för min del, och det var... uppfriskande. Efter mig badade några tappra tanter som var minst 73+!!! Turkosa crocs hade de på fötterna (Heja alla morderna seniorer!),


Bild på brudarna när vi äter äpplepaj på bryggan

Woffelklalas!

Idag när jag cyklade hem från skolan möttes jag av 22 marinbiologer som stod med rumpan i vädret och fiskarbyxor upp till armhålorna, mitt i havet och letade efter... ja sånt marinbioliger letar efter helt enkelt. Det var en väldigt rolig syn!!!
 Sedan mötte jag upp världens bästa Jenfan och Milla (som för övrigt var helt lost på ön...), Vi vandrade hem till lägenheten och fixade vofflor så, det blev så mycket smet att vi nästan kunde simmat i den! Det var väldigt mysigt att ha gäster!

I skolan har vi nu dragit igång med allt från fysik A till datorkunskap. Det är roligt, vi har en väldigt intressant lärare i geografi och naturkunskap, han jämför allt med kaniner och pratar i metaforer, så han kallar samhället för Mr. Magic!  Haha, han säger att vi elever tänker på sex, sex och sex. Han är helt galen, men total klockren!


Milla och Jenfan tog ett skutt från fastlandet och hamnade hos mig idag!

xoxo

24/8 - 09

Idag fyller Amanda år, grattis till henne.
T/SGunilla seglade också iväg idag klockan fem, då var det eleverna i årskurs två som seglade iväg med pompa och stå. Deras rutt lyder:
Öckerö 24/8
Lübeck ,Tyskland 29/8-03/9
Portsmouth, England 10/9-15/9
Cherbourg, Frankrike 17/9-22/9
Cork, Irland 27/9-02/10
Cádiz, Spanien 13/10-20/10

Det är i Spanien som vi ska mönstra på i oktober sedan. Jag blev så galet pepp på att åka iväg med båten och jag längtar tills det är våran tur. Plus att vi hörde några tjejer, som vinkade av 2:orna, stå och snacka om att "åh jag önskar att jag gick på den här skolan". Då gick det ett litet lyckorus genom kroppen "JAG GÅR PÅ DEN FRÄCKASTE SKOLAN I HELA SVERIGE, OCH DET ÄR JAG SJUKT STOLT OCH GLAD ÖVER". Hihi!!!

Idag har vi handlat mat,  ätit mammas jättegoda köttbullar (tack mamma!!) med sås, potatis och lingonsylt, och sallad!! 
Sen bakade vi bröd, och blev våldgästade av Ester, Albin och Isac. Nu är vi redo för att krypa till kojs, men först ska jag läska er med en bild från en rast idag! :


I väntan på lektion!



 

var ombort på skönheten idag

gunilla.jpg t/s gunilla picture by mantraslider






back on the island

Hej alla fans!
Haha, ne jag skojade bara... men nu är jag hemma igen, i mitt egna hem menar jag då. Jag har aldrig upplevt att en vecka har kunnat gå så fort, och att jag hunnit göra så sjukt mycket nya grejor under en vecka. Jag har träffat så många nya människor och tagit in så många nya intryck, (jag har även erfarit att ha ovanligt många nya engelska glosor)... allt detta på en vacka. Wow, det tar på krafterna, men det är galet roligt också!!

Länge leve Spotify och good night everybody
xoxo kebabgirl 

fint besök från jänkarna


Nollning




Vi ÄR SAMBOS


Nu ligger vi i bäddsoffan, med täcken, vi äter glass med chokladsås och ser på MTV.
I magsäcken finns också korvstroganof, ris och sallad!!! Vi har damsugit idag...så vi har ett rent hem.
Ikväll är det nollning, eller invigningsfest vad man nu vill kalla det, temat är peace and love (vad nu det innebär?).

XOXO

Update

Första riktiga skoldagen idag. Gött! OM 6 VECKOR SKA VI KORSA ATLANTEN!!
Nu luktar mina händer diskmedel, jag har mat i magen och ska nu ut och bada.
Friidrottsdagen går var bra, jag hoppade 1,90 i läng UTAN ansats!
Sen träffade jag Miami-Lollo och fick pasta sallad och firade hennes mormors födelsedag.

Jag har fått en lektion om öliv av några i klassen. HAHA!
Fiskmås heter på ömål gale, och statsbo (alltså jag) heter shotte, en shotte flera shottar.
Och om det är shottar som kommer till ön ser öborna det direkt:
1. Shottar ställer bilen på färjan med ca. 2 meters mellanrum - detta är dumt för då får inte lika många plats.
2. De låser bilen om de går ut på den när de åker färjan - helt normalt enligt mig att man låser sin bil om man går ifrån did, men öborna menar på att ingen endå kommer köra iväg eller ta något.
3. En shotte säger till sina barn när de åker färja: -Åh barn! Nu ska vi åka båt. Öborna är mycket noga med att färjan är ingen båt, det är en bilfärja.

Man kan även vara halvpalt, eller hel palt. Helpalt är om man flyttat från stan till ön med båda sina föräldrar - utsocknes helt enkelt. Halvpalt är om ena ens förälder är öbo och den andra inte är det. För att räknas som öbo måset man ha mins 3 generationer som bott på ön.

Nästa destination: badstranden.

xoxo klara!

First day at school

Det som varit min dröm i 3/4 år blev idag verklighet!
Och det var helt grymt, jag har nog hälsat på alla 4 gånger, men jag kommer inte ihåg någons namn. Väldigt många intryck och två goa klassföreståndare. Åh vad glad jag är att jag går på DSG!

Vi har haft storfrämmat idag också, direkt efter skolan kom Lollo, Freddie, Carina och Niklas, vi åt bullar och drack läsk. En dricka var skakad, så det sprutade ut när vi lättade på korken, så den befinner sig på både väggar och ingrott i mattan nu, mysigt mysigt! Jag blev sjukt glad över att de kom och det var mycket trevligt att ha gäster.

Vi gick och storhandlade på ICA, så nu är både kylskåpet och skafferiet välfyllt. Dagens middag: Köttefärsås!
Sedan ringde ett gäng 92:or som går på skolan och sa att de skulle komma och våldgästa oss. Haha så helt plötsligt satt det massa glatt (och mycket socialt) gäng i våra soffor och berättade om resorna, ön och ... spyorna.
När vi diskade gick ett glas sönder, och mitt i allt kom våra fina föräldrar på besök, vi skrev kontrakt och snackade lite ♥

Imorgon har vi friidrottstävling tävling mot sjöfolk i Europa. Nu är jag dundertrött och ska sova, ikväll ska jag inte sova på en handduk, utan på ett riktigt lakan! LYX

Take care

Flyttat och klart

Såhär slutade vår cykeltur idag:

-Hej, jo vi undrar var Lång...nåntingligger? Frågade vi en man
-Familjen Långesson? Frågade mannen glatt tillbaka
-Ne, en gata... typ Långegångsgatan eller något?
-Asså jag vet inte... kanske ditåt (han pekade)? Ska ni hälsa på någon?
- Ne... vi ska till vårt nya hem! Sa vi och skrattade lite.
- Jaha, men vet ni inte vart ni bor?
-Haha, ne... men tack för hjälpen endå!

Vi hittade hem tillslut och nu sitter jag här på Öckerö, med nallen och min nya fina laptop. Allt har gått bra, inga tårar bara lycka. Imorgon börjar skolan och det ska bli så spännande att se hur allt är. Igår fick jag en superfin inflyttningspresent utav familjen Q. En toasmaskin, 4/5 toasters på den, det var väldigt snällt av dem! Idag fick jag ett jättefin förkläde av mina päron och brorsan. Rött var det så det matchar köket mycket bra. Nu ska vi laga köttbullar med stuvade makaroner (till min fars stora glädje...not).

Adios amigos. Klara

Inför gymnasiet

Om två dagar flyttar jag ut till en ö i Göteborgs norra skärgård. Där ska jag tillbringa mina tre gymnasieår. Det känns kul att flytta, men konstigt samtidigt. Jag ska laga mat, tvätta, diska, lägga mig i tid, plugga, träna, festa, umgås med vänner, betala hyra, städa, gå i skolan, you name it. Jag ska leva där, utan att mamma eller pappa har ett vakande öga på mig hela tiden. Det blir mycket mer ansvar än innan, mina föräldrar uttrycker det som att de ska klippa navelsträngen -en gång till-. 

Jag kommer åka hem de flesta av helgerna. Då ska jag umgås med kompisar och min familj. Det är mycket som kommer förändras, jag kommer börja i en ny klass med nya människor. För två månader sedan gick jag i 9B, eller snarare 9BÄST som vi var kända som på skolan. 9B var en vass klass med många ljushuvuden och några få klantskallar. En bra blandning helt enkelt!
 Jag är säker på att jag kommer sakna mina underbara vänner, mamma, pappa och framförallt min bror! Jag känner att detta är en livschans och jag är en av de 44 som kom in på DSG år 2009. Jag är lyckligt lottad. Vänner, släkt och familj finns kvar, någon gång ska man flytta hemifrån, jag gör det några år tidigare än de flesta andra, men jag är säker på att det kommer bli GRYYYMMMT!

Idag är det min första bloggdag på den här bloggen (alla borde verkligen fira!).  Här har jag lovat ganska många vuxna och ännu fler i min egen ålder att uppdatera mitt nya öliv. Det tänker jag göra också, jag kommer skriva om havet runt mig, våra resor, hur mitt liv kommer arta sig på den lille ön och om min något udda gymnasieskola. 

Xoxo, you know you love me! Klara


PS. Jag varnar redan nu för felstavning, jag har en tendens att skriva så det ryker på tangentbordet.
So, i övermorgon tar jag mitt pick och pack och flyttar hemifrån, och hur pirrigt det än känns så ska det bli så jädrans kul!. DS.

RSS 2.0