fäst

Första året på ön börjar lida mot sitt slut och det firades (eller sörjdes?) med grillfest i ferdags. Folk från stan kom, en och annan öbo, nattvandrare, lärare... och rektorn. Let's join the party liskom. Här är alla välkomna!

Det blev en sen kväll och dagen där på hade vi jämn könsfördelning i lägenheten för ovanlighetens skull... Men Svante skulle hem och jobba vid åtta så då bar jag och Louise oss tillbaka till stranden och festade vidare. (NOT) Det var en dansk med på festen också, ingen visste vem han var, eller vad han hette. Bara att han var dansk...

Igår fyllde Viktor 18 år, det firades med en fet överraskningsfest på hans altan. Och nu sitter jag här, men Jenfan pluggandes vid min sida och är super taggad på de 4 sista dagarna som ettagluttare. Sedan går jag inte i första ring längre, och då kanske jag börjar fatta någonting... Sen är det sommarlov, den sommar tid nu kommer! Helt amazing faktisk.

Glöm inte av er kära mor idag heller.

Over and out, skepp och hoj/  Klärie

vissa stunder glömmer jag aldrig


Laughting with you


tjipp och välkommen till hajk

ohyes baby! vi var på klass-hajk

sammanfattningsvis kan jag bekänna att jag:
-sov i vindskydd
-hade sveamössa&långkalsong
-pratade i somnen
-grillade potatis
-vandrade med värsta mega ryggsäcken
och plumsade i i en kanot

allt var helt awsome och måste göras om. pusshej

amanda 17 år!

Tjoh°o°! Det firades med god mat och trevliga vänner. Eftersom att veckans tema på bloggen har varit MAT så kan jag ju meddela att vi bjöds på svart pasta, färgad av bläck från en bäckfisk som hette Edvard, med skaldjur och grönsaker. till efträtt bjöds det på kanelgranerade äpplen i ung och jordgubbssås bland annat. Mumma, i'm mätt.

Bilder......... äsch det kommer........någon gång........i framtiden.....

dagens middag, hos oss

Okej mina vänner, håll i er för här kommer dagens meny...

Jordgubbschampagne, (haha you  wish)

Förrätt: Äggröra från gården på Västgötskt lantbröd med yst.

Varmrätt: Morotens potatis med slättens nöt.

Efterrätt: Trädgårds- och skogspaj med himmelskt seg kola och grädde från Rosa.

Självklart finns även Rosas mjölk för provsmakning! :)
Allt är ekologiskt och närodlat!

Vi ses halv åtta hos oss!

Just nu ystar vi ost, slaktar kossor och plockar potatis. See you

gårdagens middag i "bordellen"

Ni är varm välkomna hem till oss klockan halv 8 ikväll!

Förrätt och ev varmrätt kommer att avnjutas i vår äppelträdgård. Medtag varma kläder, filtar finns.

Meny:

Förrätt: Crostini med basilika, mozarella och tomat.

Varmrätt: Fläskfilé på äkta dalsländskt vis med klyftpotatis och en delikat kantarellstuvning.

Efterrätt: Philadelphiaglass med en exotisk fruktsallad och karamellsås.

Vi ser fram emot en trevlig kväll i goda vänners lag!

EN MYCKET LYCKAD KVÄLL! Underhållningen tog priset och vädret, som tillät oss att sitta utomhus omringade av äppleträd, musik, ljuslyktor och god mat.

Lägger ut biler nästa vecka.

öppet hus, falukorv, hårgfärgning, utsikt och fika

Idag efter skolan så gick vi promenad till vattentornet och kollade på den fina utsikten, vi såg enda till vinga fyr och marstransd fästning! Sedan gick vi till Eleminas cafe och drog en glass. Det var ju rätt värt!

Sedan cyklade vi i flock till skolan för att värva små ettor. Hoppas de inte blev allt för rädda.

Nu är vi på BV 11. och CHILLAR JÄRNET! Jag har ätit falukorv, och hjälpt både Sofia och Emely att färga håret. Det tog typ 4  timmar!  Haha, det som tog tid var att få ut hårslingorna ur hättan. Haha, Fast de är inte klara än men vi tror att det blir fint.  Killarna tröttnade ganska trött på att piffa håret och snacka om snygga treor (som snart sltar) så de drog ganska tidigt... Men nu ska vi ut och busa med ketchup. Mer avslöjar jag inte.

Dagens skämt:    "Tystnaden som uppstår när två stumma konverserar"   

PUSSHEJHOPP

halv åtta hos dig

Ja, vårat hushåll, Flickorna på nr.13 och "Bordellen" leker Halv åtta hos mig den här veckan. Det går ut på att vi ska laga middag till avrandra, skapa en meny, duka finare än vi någonsin gjort, vara artiga värdar osv. Precis som i programmet. Igår var första gången, det var flickorna på nr. 13 som hade middagen och inbjudan med menyn som släpptes samma dag såg ut såhär:

Välkomna halv åtta till en kväll med tema sommar. Vi tänkte att det var på tiden att sparka in årstiden så här en försommardag då vädret är precis som det brukar en svensk sommardag. Klä er i tunna kläder med pigga färger så ses vi halv 8 hos oss ikväll.

MENY:

Dricka: Bubbel.

Förrätt: Avokado med havsfyllning toppat med löjrom.

Huvudrätt: Hallands stolthet i sin rosa glans på rotfruktsbädd.

Efterrätt: Fräsch gino med exotiska frukter till frisk hemmagjord yoghurtglass.


Obs.... medtag tallrik och bestick för att få extrem njutning.


Maten var så SJUKT god. Plus att underhållningen var olika musikinseperade lekar mellan hushållen/samboskapen och vi vann. Så nu står det en fin statuett i vårat förnser. (Det är en jätteful trägubbe som spelar dragspel!) 

Från mig blir det betyeg 9+, det var en fullspäckad kväll med underbart god mat och totalt-super-god-mat.
Ja, flickorna på nr.13 satte ribban högt vill jag lova. Men vi ska nog kunna bräcka dem med våra recept på torsdag!








oh yes

Okej, inga lungna grejer slog mig just!

1. Jag har snart (om tyyyyp 3 veckor) gått ut ettan
2. Hela mitt liv har blivit nytt, verkligen allt
3. Jag har seglat, ganska långt
4. Jag och Jennifer har känt varandra i 15 år. 15 ÅR
5. Om 8 månader är jag myndig
6. Jag saknar mina gamla kompisar som jag träffar allt för sällan nu
7. Jag tror jag bestämde mig för att springa Göteborgsvarvet, Vårruset eller något annat hurtigt förut idag
8. Jag har gjort mina egna ikärtsbiffar för förstagången den 16/5-10 (Historiskt ögonblick)
9. Om ni vill se en läskig film ska ni se The Box
10. Det var 10 confessions, egentligen 9 men aja.
10.(den riktiga tian) Igår blev jag lite mer allmänbildad genom att göra testpover från internet till Högskolepovet HÖHÖ

kände för att dra en skruv i lollos mage


allergi

Jag är röd i hela ansiktet. Det  kliar  överallt. Jag vill inte vara allergisk mot bajs.

 (
Jag vet jag är väldigt mogen)

en bild säger mer än 1000 ord


ät inte CBO på donken!

Jag har gått på reklamen. Jag trodden den var god. Att den hade det där lilla extra, som den där vänliga rösten säger i TV rutan (och på Spotyfi-reklamen). Jag trodde kycklingen, baconen och löken skulle föra mina smaklökar till en helt ny nivå. Jag trodde Donken äntligen hade lyckats göra en god hamburgare. På bilderna ser den så god, saftig, smaskig, lagam krispig ut. Ja den ser väldigt god och smakretande ut helt enkelt. Därför övertalade jag mamma att vi skulle käka det istället för färska räkor med baguetter och aioli, som var hennes förslag. Jag fick min vilja igenom. Här här sitter jag nu. En fet hamburgemiddag senare. Den var äcklig, blöt och fet. Jag tyckte till och med att jag kände smaken av köttklister. Du läste rätt. Köttklister. Ne, jag ska kanske bli vegitarian endå? Fast ne.. jag vill ju kunna äta kött. Fast jag ska nog vägra malt äckligt ihopklistrat kött, eller rättare sagt: köttslamsor. Men de där räkorna som slapp undan min mage blev nog glada att de fick simma vidare ute i det blå.

http://ericdm.web-log.nl/ericonline/images/2008/10/29/cbo_2.jpg

Så, nu har jag avreagerat mig lite. Nu när jag bannat ett av världens populäraste middagsresturanger en stressig eftermiddag så kan jag tipsa er om något gott istället: Rabarber/Jordgubbs sorbet från Triumfglass, mmm är det enda jag behöver säga. Pontus tog någon syntetisk Bubblegum ice cream smak. Den smälte också gott i munnen. Fast det kändes konstigt att ha ett iskallt tuggimi som smälte i munnen. Jaja. Nog om mat.

Nu ska jag ducha, sen är det fest?......noot

mysdag med mammi

Idag var mamma ute på ön och åt middag, gick prmenad och hade utvecklingssamtal con mi. Viövningskörde lite också. Mysmys!!!

För övrigt är det 20 skoldagar kvar.

Tjoohooo och hejdå nu ska jag nana.

RSS 2.0